Efternamn & Co är kärleksbarnet till en tråkig managementkonsult och en vildlockig reklambyrå. Barnet växte och frodades i en familj med galna vetenskapsvänner – som alltid fick rätt till slut. Efter studenten och arbetserfarenhet blommade barnet ut till en egensinnig konsult som alltid levererar kunskap och inte gissningar.

Vänner gör
varandra bättre.

Vi vaknar varje morgon med målet att hjälpa (uppmuntra, smickra, utmana, och provocera) människor att uppnå sina drömmar, och få dem att le lite oftare. För oss är kamrater personer som gör varandra bättre. Det betyder att alla anställda på företaget är här för att göra dig bättre. På samma sätt som din främsta uppgift är att göra oss bättre. Vår ärkefiende är de som medvetet försöker få andra att må dåligt. Därför muckar vi alltid gräl med mobbare.

Vi tror på vetenskap.

Vi tror att den dagen vi ser bortom förutfattade meningar, använder kunskap, och arbetar tillsammans kan vi uppnå exakt allt vi bestämmer oss för. Det är därför vi älskar beteendedesign - för det spelar ingen roll hur bra en idé eller produkt är, om du inte kan få andra människor att agera i linje med den. Skulle två personer på Efternamn & Co ha olika åsikt vinner den som kan citera bäst och flest vetenskapliga artiklar. På engelska heter det ”The skys the limit”. Det är fel. Rent vetenskapligt är himmelen inte en begränsning. Uppåt kan vi komma i princip hur långt som helst. Tror du oss inte? Gå ut en stjärnklar natt och titta uppåt. Den starkt lysande polstjärnan är drygt 400 ljusår från bort. Nu, titta ner. Hur långt ser du?

Krångla inte till det.

Vad lär du dig mest på: segrarna, misstagen eller viljan att bli bättre? När hörde du senast någon säga ”Fan vad bra jobbat, låt oss sitta ner och utvärdera varför det gick bra och hur vi kan göra ett bättre jobb nästa gång”? Här är det vardagsmat. Hos oss är det rakt på sak och enkelhet som gäller. Vi kan alltid krångla till saker senare. Är grunden inte rätt. Kommer bygget bli snett och i värsta fall kollapsa.
Vi är alltid på jakt efter nästa stora talang. Både som freelans och fast anställd. Tror du att du skulle trivas i vår kultur? Tveka inte att höra av dig genom att besvara frågan ”Såhär gör jag världen bättre och vackrare?” till: jobb (snabel-a) efternamnco (punkt) se. Bifoga gärna ditt CV och en portfolio i pdf-fomat (max 5 MB).